ועדות רפואיות
- עורך דין דני לירן
- 30 במרץ 2019
- זמן קריאה 2 דקות
עודכן: 3 במאי 2019
בוועדות הרפואיות נופלים רוב האנשים. לא לחינם מנסה המוסד לשדל את האדם הממוצע להגיע לוועדות ללא ליווי עורך דין. על שאר הגופים העוסקים במימוש זכויות חל איסור לעשות כל פעולה משפטית, לרבות ליווי לוועדות רפואיות. מכאן יוצא שמי שיכול לתת את כל הטיפול במלואו ולא רק חלקו הנו עורך הדין בלבד.

וועדה רפואית (אחת או יותר) דנה במכלול הנכויות אשר הוגשו למוסד לצורך קבלת אחוזי נכות המתבטאים בקבלת כסף. לכל גוף וועדות רפואיות הפועלות עבורו. כך לחברות הביטוח, כך למוסד לביטוח לאומי וכך למס הכנסה בבקשה לקבלת אחוזי נכות לצורך פטור מתשלום מס הכנסה עד לסכום הקבוע בחוק. בוועדה הרפואית יישב רופא/ה אשר ידון בתחום הנכות המבוקש ומזכיר/ת הוועדה. בוועדה לערעורים ישבו עד 3 רופאים בוועדה. הנכה עובר סדרת וועדות ובסוף יש רופא המסכם את התיק. בנכות כללית מעבר לוועדה הרפואית לכל תחום, ככל שהנכות הרפואית הושגה תתקיים גם וועדה לאבדן כושר עבודה בפני עובד/ת סוציאלית / פקיד/ת שיקום או שרופא המוסמך לכך ייתן דעתו גם בנושא זה. הוועדות הרפואיות הנן קריטיות כי ללא הצגה נכונה וראויה של הנכויות, רופאי הוועדה לא יתנו נכות מספר המבחנים לנכות או יתנו נכות יותר נמוכה ממה שמגיע בהתאם לספר המבחנים.
בוועדה נרשם פרוטוקול. הפרוטוקול קריטי להתמודדות לאחר מכן מול הוועדה כשבודקים אם הוועדה בדקה את כל הנטען, התייחסה לכל נכות, נמקה ובחרה את הנכות הראויה לפגימה מספר המבחנים. הכתוב בפרוטוקול הנו קריטי להבנת מה אירע בוועדה כמו גם לערעור הן בין דרג הוועדות הראשון לשני וגם לערעור על הוועדה לערעורים לבית הדין האזורי לעבודה בשאלה משפטית. אין כאן מצב של "חפיף" הכל מוכן נסתדר. ייצוג משפטי בוועדה הנו קריטי ונדרש. חובה לבוא עם עורך דין הבקיא בתחום, המכיר את הנכויות, הבקיא בספר המבחנים ובקיא בהליך. ללא ליווי משפטי שכזה סיכויי ההצלחה יהיו נמוכים מ 50%. ולא רק שסיכויי ההצלחה יהיו נמוכים ב 50% הרי שמעבר לכך הם יהיו נמוכים עוד יותר מכיוון שללא ייצוג משפטי , מראש לא יוגשו כל המסמכים, כל הנימוקים וכל הטענות במטרה להצליח לקבל את כל אחוזי הנכות לכל הנכויות של האדם.
Comments